Zalen en terrassen

De Theefabriek » Zalen en terrassen

Zalen en terrassen

Wij lopen er al wat langer rond … maar voor sommige bezoekers is De Theefabriek een waar doolhof van tuinpaden, in- en uitgangen, halletjes, imposante ruimtes, doorgangen, zalen, terrassen en tuinkamers.

Onder de kerktoren bevindt zich de hoofdingang van De Theefabriek. Zo loop je rechtstreeks de theeschenkerij binnen, met 64 zitplaatsen, in het voorste deel van het kerkgebouw, zowel op de begane grond als op de bovengelegen klunderbeun / kraak waar vroeger het kerkorgel heeft gestaan.

Via de klunderbeun loop je zo door naar De Bovenkamer, met 40 zitplaatsen, boven de theewinkel, op de bovenverdieping van de pastorie. En op de kraak is ook de ingang van De Torenkamer (helaas alleen toegankelijk voor diegenen die een Torenhoge Tea hebben gereserveerd).

Achter de theeschenkerij bevindt zich het theemuseum en daar weer achter, in de nieuwbouw achter het oorspronkelijke kerkgebouw, De Consistoriekamer, met 40 zitplaatsen binnen en 24 zitplaatsen op het aanpalende (besloten) terras.

Op de benedenverdieping van de pastorie is de theewinkel gehuisvest. Via de voordeur van de pastorie kom je in de theewinkel, maar ook via de doorgang vanuit de theeschenkerij.

Voor de kerk en de pastorie is een groot passantenterras met 88 zitplaatsen.

Meer informatie