Attracties in Waddenland

De Theefabriek » Attracties in Waddenland

Attracties in Waddenland

De Theefabriek is gevestigd in het Waddenland, daar waar Nederland de Waddenzee kust!

Het gastvrije Groninger Waddenland ontvangt je met open armen. Én, met twee Nationale Parken, een Werelderfgoed, gezonde zeelucht, frisse wind, prachtige wolkenluchten, verrassende cultuur, uitstekende restaurantjes, kleinschalige musea, tuinen en volop attracties.

Attracties & Musea

DoeZoo – Leens
De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! Want in de DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis. Bij DoeZoo draait het om doen!
 

Landgoed Verhildersum – Leens
Het Landgoed vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed.
 

Zeehondencrèche – Pieterburen
Het Zeehondencentrum Pieterburen is een ziekenhuis voor zeehonden. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de zeehonden, meekijken achter de schermen en voor alle leeftijden is er veel te ontdekken in het interactieve bezoekerscentrum.

Museum Wierdenland – Ezinge
De vaste collectie van het museum richt zich op het ontstaan van het terpen- en wierdenlandschap in Noord-Nederland. Daarnaast worden archeologische vondsten uit deze regio getoond.
 

Visserijmuseum – Zoutkamp
Hier krijgt de bezoeker de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken. Daarnaast is er een jaarlijks wisselende expositie, die steeds een relatie heeft met Zoutkamp, de zee en de visserij.

Abraham’s Mosterdmakerij – Eenrum
Aan het gezellige Molenplein in Eenrum vindt u één van de weinige locaties in Nederland waar nog op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt wordt. De mosterdmakerij is geheel open voor publiek; neem zelf alle tijd om rond te kijken of sluit aan bij een rondleiding.

Openluchtmuseum Het Hogeland – Warffum
Het verleden komt tot leven in het hart van het Noord-Groninger dorp Warffum. Ontdek in openluchtmuseum Het Hoogeland het platteland van ruim honderd jaar geleden.

Activiteiten

Adventurepark Waddenfun – Wehe den Hoorn
Waddenfun is het grootste indoorklimpark van Nederland: 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines. Een uitdaging voor iedereen, heel jong, heel oud, ervaren maar ook onervaren mensen.
 

Beleef Lauwersoog – Lauwersoog
Ontdek Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer op een unieke wijze. Beleef Lauwersoog organiseert een groot aanbod van activiteiten op individuele inschrijving: wandelingen, zeehondenexpedities, rescueboat expedities en landrover safari’s.

Activiteitencentrum Lauwersnest – Lauwersoog
Activiteitencentrum Lauwersnest is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Maar ook binnen en in de directe omgeving van het centrum is van alles te zien en te beleven.

Kaarsenmakerij Wilhelmus – Eenrum
Zelf kaarsen maken? Bij ‘Wilhelmus’ kan het! Een geweldige ervaring voor jong en oud en een ideaal uitstapje voor kinderfeestjes, familiedagen en andere groepsuitjes. U kunt zelf kaarsen dompelen en kleuren. Uiteraard mag u de kaarsen die u zelf gemaakt heeft meenemen.

Dijkstra Wadlooptochten – Pieterburen
Voor u is er een mogelijkheid om met het waddengebied kennis te maken door te gaan wadlopen. Deze milieu-vriendelijke vorm van recreatie brengt u in een ongekend weids landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten.

Reitdiepveer – Aduarderzijl-Schaphalsterzijl
Het Reitdiep vormt de natuurlijke scheiding tussen Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Hogeland. Een aantal jaren geleden ontstond het idee om beide historische landschappen via een veerdienst met elkaar te verbinden.

Galeries

Galerie Het Raadhuis – Eenrum
Galerie het Raadhuis biedt u kunst op een unieke locatie, in de directe omgeving van het Lauwersmeer en de Waddenkust. Met veel passie en gedrevenheid organiseert galeriehoudster Ankie Onnes zes keer per jaar exposities van figuratieve kunst.

Nou Nòg Mooier! – Warfhuizen
Nou Nòg Mooier heeft meerdere ‘takken’: de ambachtelijke lijstenmakerij, de galerie, de kadowinkel, de afdeling grafisch ontwerp en het koffie- en theehuis. De lijstenmakerij is het kloppend hart van het bedrijf.

Galerie Gewaagd – Hornhuizen
Galerie Gewaagd is een initiatief van Tally Kosmeier. Spanning tussen verschillende uitingsvormen in de kunst door een combinatie van nieuw en bekend talent staan hier centraal.

Tuinen

Domies Toen – Pieterburen
Domies Toen, tuin van de dominee, met het parkachtige van vijvers en oude bomen, formele vormen van buxushaagjes en rozenperken, het weelderige van bloemenweiden vol inheemse plantensoorten, en in het voorjaar natuurlijk vele stinzenplanten.

De Kruidhof – Buitenpost
Waarom naar De Kruidhof? 17 Thematuinen, 2000 Plantensoorten op ruim 3,5 ha, grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Zowel recreatief, educatief als informatief voor jong en oud. IJstijdenmuseum.

De Kleine Plantage – Eenrum
De Kleine Plantage is een gespecialiseerde kwekerij van vaste planten, éénjarige planten, rozen en clematissen. Bij de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en een veelheid aan moerbedden.
 

Notoarestoen – Eenrum
Het levenswerk van notaris Smit uit Eenrum, vandaar de naam ”Notoarestoen”: Gronings voor ”tuin van de notaris”. Het arboretum Notoarestoen in Eenrum bevat een internationale plantencollectie met de Japanse tempelboom, Chinese vaantjesboom, Amerikaanse Sequoia’s en nog veel meer.