Theelezing Heren van de thee

De Theefabriek » Theelezing Heren van de thee

Theelezing Heren van de thee

In het voorjaar van 2022 hebben we op de bovenverdieping van het theemuseum de Tentoonstelling Heren van de thee geopend, naar de historische roman van Hella Haasse over het leven en werken op een theeplantage in Nederlands-Indië.

Dit prachtige boek verhaalt niet alleen de fascinerende geschiedenis van het Nederlandse gezin Kerkhoven op het Indonesische eiland Java aan het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw, maar raakt ook aan een belangrijk stuk Nederlandse theegeschiedenis, namelijk de ontwikkeling van de theecultuur in de voormalige kolonie Nederlands-Indië.

Marloes, onze ‘in-house theehistoricus en -sommelier’, geeft een lezing over het boek, de band van Hella Haasse met Nederlands-Indië en de familie Kerkhoven en doet de Nederlandse theegeschiedenis op Java uit de (thee)doeken.

Deze lezing is natuurlijk interessant voor de talrijke boekenclubs die Hella Haasse een warm hart toedragen, maar bijvoorbeeld ook voor klassen Nederlands van middelbare scholen die Heren van de thee op hun boekenlijst hebben staan en op zoek zijn naar wat meer context (en een leuk uitstapje).

De prijs van de lezing is inclusief entree tot het theemuseum en de Tentoonstelling Heren van de thee en een heerlijk kopje Java Malabar thee.

Praktische informatie
Duur1 uur + bezoek theemuseum
Prijs6-7 personen €20,00 p.p.
8-11 personen €16,50 p.p.
12-24 personen €12,50 p.p.
AantalMinimaal 6, maximaal 24 personen

📅 direct reserveren