De Torenkamer

De Theefabriek » De Torenkamer

De Torenkamer

U zoekt het graag hogerop?

Dan is onze exclusieve Torenhoge Tea, die alleen wordt geserveerd in onze unieke, sprookjesachtige Torenkamer, echt iets voor u!

In dit meest intieme theekamertje ter wereld, op de plaats waar vroeger de kerkklokken hingen, 43 traptreden boven het maaiveld, met rondom uitzicht over het wonderschone Groninger Landschap, kunt u ongestoord genieten!

Tijdens de in drie gangen uitgeserveerde Tea worden allerlei heerlijke hartige en zoete versnaperingen gecombineerd met diverse soorten thee en een keuze uit champagnoise, prosecco, wijn of vruchtensap uitgeserveerd. Met behulp van het klokkentouw bepaalt u zelf het tempo van de bediening… houdt u wel rekening met onze sluitingstijd?!

Tussen twee gangen door kunt u even de benen strekken en zonder extra kosten op een verrassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee in het theemuseum.

Met een kiekje van u in De Torenkamer en een presentje uit de theewinkel maken we de Torenhoge Tea helemaal compleet.

Torenhoge Tea

In De Torenkamer met z’n tweetjes op hoog niveau smikkelen en smullen met 3 luxe hartig belegde mini-sandwiches, 1 stukje hartige taart, 1 hartige mini-muffin, 1 scone met jam, lemon curd en ongezoete slagroom, 1 Lady Grey mini-muffin, 2 stukjes gebak, 1 stukje theecake, 1 bonbon en 4 soorten grof gesneden vers fruit p.p.. Met een verrassend welkomstdrankje vooraf, keuze uit champagnoise, prosecco, witte, rosé of rode wijn of vruchtensap en 3 soorten thee.

⏳ 3 uur
💰 €95,00 p.2p.
📅 direct reserveren
🎀 waardebon bestellen

Vegan Torenhoge Tea

In De Torenkamer met z’n tweetjes op hoog niveau smikkelen en smullen met 3 hartig belegde mini-sandwiches, 1 stukje hartige taart, 1 hartige mini-muffin, 1 scone met 2 soorten jam en kokosroom, 1 Lady Grey mini-muffin, 2 stukjes gebak, 1 stukje theecake, 1 bonbon en 4 soorten grof gesneden vers fruit p.p.. Met een verrassend welkomstdrankje vooraf, keuze uit champagnoise, prosecco, witte, rosé of rode wijn of vruchtensap en 3 soorten thee.

⏳ 3 uur
💰 €95,00 p.2p.
📅 direct reserveren
🎀 waardebon bestellen

Zaal(tje) huren

De Torenkamer kan ook worden afgehuurd voor besloten bijeenkomsten met een andere invulling dan een Torenhoge Tea. Denk bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek met een potentiële werknemer op hoog niveau, een functioneringsgesprek met een collega in hemelse sferen of gewoon een lekker kopje thee met een vriend(in) en dan heerlijk onbekommerd en helemaal privé bijkletsen. Denk er wel om dat er maar twee personen in De Torenkamer passen!

⏳ 3 uur (10-13 of 14-17 uur) of 7 uur (10-17 uur)
💰 €50,00 voor 3 uur, €85,00 voor 7 uur
📅 direct reserveren

Tips

 • Er zijn sinds 1 mei 1999 al tientallen huwelijksaanzoeken in De Torenkamer gedaan, in alle gevallen met goed resultaat! Disclaimer: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst 😉.
 • Trek 3 uur uit voor een Torenhoge Tea. U kunt kiezen uit 10:30-13:30 uur of 14:00-17:00 uur.
 • U kunt uw eigen muziek op een mediaspeler/telefoon meenemen. Wij hebben al een snoertje met een standaard 3,5 mm koptelefoonstekkertje uit onze muziekinstallatie hangen. Of we kunnen uw favoriete (openbare) Spotify-afspeellijst laten horen.
 • De Torenkamer is populair, reserveer daarom tijdig!

Eetwensen

Zoveel mensen, zoveel (di)eetwensen … we kunnen met veel rekening houden! Specifieke combinaties van wensen zijn echter niet altijd te realiseren.

 • Veganistisch: 👍
 • Vegetarisch: 👍
 • Geen vlees: 👍
 • Geen vis: 👍
 • Glutenvrij: 👍💰
 • Lactosevrij: 👍
 • Suikervrij: 🤞 in overleg
 • Koolhydraatarm: 👎
 • Overige: 🤞 in overleg

👍 Voor deze dieetopties geldt dat we de hier vermelde menu’s er op aan kunnen passen, soms tegen een meerprijs (💰), indien de ingrediënten beduidend duurder zijn en/of de bereidingswijze aanmerkelijk meer tijd kost.
👎 Voor deze dieetwensen geldt dat we de hier vermelde menu’s er helaas niet op aan kunnen/willen passen (suikervrije suikerspin, visvrije haring, van die dingen).

Wensen doorgeven en meer informatie over meerprijzen: bijzonderheden bij reserveren.

Instagram feed

In maart 2018 zijn we begonnen met het Instagrammen van onze Torenhoge Tea gasten, uiteraard alleen met hun goedvinden.