Theeschenkerij

De Theefabriek » Theeschenkerij

Theeschenkerij

De theeschenkerij, zowel de binnenruimtes als de terrassen, zijn geopend volgens de normale openingstijden.

Vanaf 25 september 2021 vervalt het maximaal aantal bezoekers in de theeschenkerij en de verplichte 1,5 m afstand tussen huishoudens.

Maar … let op: vanaf 25 september 2021 moeten alle bezoekers van (de binnenruimtes van) de theeschenkerij vanaf 13 jaar verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar moeten bezoekers naast het coronatoegangsbewijs ook een identiteitsbewijs laten zien. De terrassen zijn nog wel vrij toegankelijk. Registratie en een gezondheidscheck blijven verplicht voor zowel de binnenruimtes als de terrassen.

We hanteren voorlopig (tenminste tot het einde van 2021) nog wel een geplastificeerde “kleine theekaart” in de theeschenkerij. De gebruikelijke papieren “theebijbel” waar u uit kunt kiezen is namelijk niet optimaal schoon te houden. Het volledige thee-assortiment is echter wel beschikbaar en kan ter plaatse gewoon worden besteld!

Om de drukte in de keuken en achter het buffet wat te beperken, zodat we met minder medewerkers veiliger kunnen werken, is het assortiment versnaperingen in de theekaart en het assortiment teas en lunches dat kan worden gereserveerd, voorlopig (tenminste tot het einde van 2021) nog beperkt.

Theedrinken kun je natuurlijk in je eentje doen, maar veel leuker en gezelliger wordt het als je samen met vrienden, familie of collega’s in de sfeervolle theeschenkerij van De Theefabriek plaats kunt nemen. De Theefabriek heeft zich namelijk gespecialiseerd in het bijzonder veelzijdige product thee, werelddrank nummer 1, en de meest uitgebreide theekaart ter wereld samengesteld.

Zo kunt u kiezen uit ruim 300 theesoorten en theespecialiteiten, variërend van hete tot koude thee, van groene tot zwarte thee, en van thee met een tic tot thee met slagroom of verse vruchten.

In De Theefabriek wordt alle thee wordt met zorg en liefde bereid, op basis van losse thee en kokend water. Voor het optimale theegenot wordt de thee gedronken uit originele lage, wijde theekoppen.

Naast de thee biedt de theeschenkerij ook koffie en overige dranken en een groot assortiment overheerlijk ambachtelijk gebak, warme scones en muffins, kruidige theecake en rijkbelegde sandwiches.

De theeschenkerij is gevestigd in het voorste gedeelte van de kerk, met de bovengelegen ‘klunderbeun’, en biedt plaats aan ongeveer 70 personen. In de zomermaanden is voor de kerk een mooi en sfeervol terras opgesteld voor ongeveer 50 personen. Voor besloten bijeenkomsten van gezelschappen tot 50 personen is er de stijlvolle Consistoriekamer.

Meer informatie