Theeschenkerij

De Theefabriek » Theeschenkerij

Theeschenkerij

De theeschenkerij, zowel de binnenruimtes als de terrassen, zijn geopend volgens de normale openingstijden.

We hanteren voorlopig nog wel een geplastificeerde “kleine theekaart” in de theeschenkerij. De gebruikelijke papieren “theebijbel” waar u uit kunt kiezen is namelijk niet optimaal schoon te houden. Het volledige thee-assortiment is echter wel beschikbaar en kan ter plaatse gewoon worden besteld!

Om de drukte in de keuken en achter het buffet wat te beperken, zodat we met minder medewerkers veiliger kunnen werken, is het assortiment versnaperingen in de theekaart en het assortiment teas en lunches dat kan worden gereserveerd, voorlopig nog beperkt.

Omdat we de doorstroming op het terras en in de binnenruimtes optimaal willen houden is het vooraf per telefoon of e-mail reserveren van een tafeltje voor keuze uit de kaart helaas niet mogelijk. We hebben twee grote buitenterrassen en stemmen de terrascapaciteit af op de aanloop. Bovendien hebben we binnen ook altijd ruimte voor passanten. Het moet al heel raar lopen wilt u bij aankomst niet snel een tafeltje kunnen krijgen.

Zowel voor binnen als buiten gelden de volgende regels:

  • Een vaste zitplek is verplicht. ‘Staande recepties’ zijn dus niet mogelijk!
  • Anderhalve meter afstand tussen personen uit verschillende huishoudens, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar.
  • Ter plaatse dient u te reserveren/registreren bij de bediening en voeren we een gezondheidscheck uit.
  • Dat u wellicht al bent gevaccineerd tegen en/of bent hersteld van corona heeft helaas geen gevolgen voor bovenstaande regels. We werken niet met coronatoegangsbewijzen, toegangstesten en de CoronaCheck app.

Indien u naar binnen wilt, bijvoorbeeld om binnen aan een tafeltje plaats te nemen, af te rekenen of het toilet te bezoeken, gelden de volgende regels:

  • Het dragen van mondkapje is alleen verplicht indien u geen 1,5 m afstand tot de andere gasten (buiten uw eigen huishouden) denkt te kunnen houden.
  • U dient uw handen even te desinfecteren bij de buitendeur.

Theedrinken kun je natuurlijk in je eentje doen, maar veel leuker en gezelliger wordt het als je samen met vrienden, familie of collega’s in de sfeervolle theeschenkerij van De Theefabriek plaats kunt nemen. De Theefabriek heeft zich namelijk gespecialiseerd in het bijzonder veelzijdige product thee, werelddrank nummer 1, en de meest uitgebreide theekaart ter wereld samengesteld.

Zo kunt u kiezen uit ruim 300 theesoorten en theespecialiteiten, variërend van hete tot koude thee, van groene tot zwarte thee, en van thee met een tic tot thee met slagroom of verse vruchten.

In De Theefabriek wordt alle thee wordt met zorg en liefde bereid, op basis van losse thee en kokend water. Voor het optimale theegenot wordt de thee gedronken uit originele lage, wijde theekoppen.

Naast de thee biedt de theeschenkerij ook koffie en overige dranken en een groot assortiment overheerlijk ambachtelijk gebak, warme scones en muffins, kruidige theecake en rijkbelegde sandwiches.

De theeschenkerij is gevestigd in het voorste gedeelte van de kerk, met de bovengelegen ‘klunderbeun’, en biedt plaats aan ongeveer 70 personen. In de zomermaanden is voor de kerk een mooi en sfeervol terras opgesteld voor ongeveer 50 personen. Voor besloten bijeenkomsten van gezelschappen tot 50 personen is er de stijlvolle Consistoriekamer.

Meer informatie