Paasbrunch

De Theefabriek » Paasbrunch

Paasbrunch

Wegens groot succes organiseert De Theefabriek in 2024 voor de achttiende keer een gezellige Paasbrunch en -wandeling op Eerste Paasdag: zondag 31 maart. Deze traditie is lang lang geleden begonnen toen het weekblad Libelle ons vroeg of we iets leuks voor haar lezeressen konden organiseren rondom Pasen.

Brunchbuffet

Om 11:00 uur wordt u verwacht in de sfeervolle theeschenkerij van De Theefabriek voor een lekkere brunch met heerlijk brood van de Warme Bakker (ambachtelijk vloerbrood, heerlijk suikerbrood, ovenverse croissants, flamboyante flapjacks, diverse soorten harde en zachte bolletjes waaronder kwark- en mueslibolletjes) in combinatie met gevarieerd beleg (scrambled eggs, gerookte zalm, vleeswaren, kazen, zoetigheid, rauwkost) en verder nog vers fruit en kwark met (of zonder) granola.

Dit alles wordt uiteraard begeleid door diverse fijne theesoorten maar ook melk/karnemelk en verse sinaasappelsap. En misschien verrassen we u tussendoor nog met een proefje uit ons theelab, misschien ook niet … dat is nou net de verrassing ;-).

Na de brunch kunt u op uw gemak een kijkje nemen in Nederlands enige theemuseum, een ware ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee. En u kunt nog even heerlijk rondsnuffelen in onze geurige theewinkel.

Activiteitencentrum ‘Lauwersnest’ en lekker wandelen

Om 12:30 uur rijdt u in een kwartiertje met uw eigen vervoer (auto/motor) naar Activiteitencentrum ‘Lauwersnest’ van Staatbosbeheer Nationaal Park Lauwersmeer. U kunt op uw gemak rondkijken in dit bezoekerscentrum. Er draait een korte film over het ontstaan van het gebied als Nationaal Park. Het activiteitencentrum wordt bemenst door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij hebben veel kennis van het gebied en vertellen u graag wat meer over het Nationaal Park en wat en waar de hot-spots van het gebied zijn. Ook vertellen zij u graag het laatste (natuur)nieuws. Tevens is er een leuk speelbos voor de kinderen.

Doorgaans worden er op deze dag allerlei extra activiteiten georganiseerd. Deze zijn nu echter nog niet bekend. Zo gauw als wij meer weten vermelden we dat hier.

Vanuit het activiteitencentrum wandel je zo de natuur in. Een aanrader is het natuurpad van 1,5 km, met onderweg allerlei vragen en opdrachten. Indien u wat langer wilt lopen; vanaf het eerste parkeerplaatsje aan de linkerkant van de weg, een paar honderd meter voorbij ‘Activiteitencentrum Lauwersnest’ richting ‘Natuurdorp Suyderoogh’, begint de mooie, 5 km lange wandelroute Observatietoren Lauwersmeer. Deze route heeft echter wel een aantal wat ruigere stukken en is daarom minder geschikt voor buggies, kinderwagens en mensen die wat minder goed ter been zijn.

De kosten van de Paasbrunch zijn € 29,95 voor volwassenen, € 19,95 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 9,95 voor jongere kinderen. Wilt u deelnemen aan dit Paasfestijn, dan is reserveren noodzakelijk. Met dieetwensen houden we graag rekening, mits ze vooraf duidelijk zijn doorgegeven.