Zero Japan

Zero Japan is gevestigd in de Mino-aardewerkregio, die een aardewerkgeschiedenis heeft van ongeveer 1300 jaar. De schone klei van hoge kwaliteit die in deze regio wordt gevonden, maakt het aardewerk bijna zo wit als porselein, en daarom een uitstekende basis voor de kleurrijke glazuren van Zero Japan.

De producten van Zero Japan zijn (letterlijk en figuurlijk) steengoed. Dit betekent dat ze gebakken worden op 1200 °C. Steengoed is sterker dan aardewerk.

Zero Japan combineert traditioneel Japans vakmanschap met modern design. Bij de productie is veel handwerk nodig, de vloeibare klei wordt één voor één in de mal gegoten. Als het voldoende is uitgehard, wordt de theepot in één stuk uit de mal gehaald. Het uiteinde van de tuit en de randen worden met een mes opengesneden. Vervolgens worden de nog zachte kleipotten zeer zorgvuldig met de hand gepolijst. Na ongeveer een dag drogen worden de producten bisque gebakken, afgekoeld en een voor een met de hand geglazuurd. Daarna worden de producten nogmaals gebakken op 1200 °C.

De bijzondere craquelé crackle-theepotten zullen daarna nog een paar productiestappen moeten doorlopen totdat ze ook klaar zijn voor verzending.
Pagina(s) gevonden:  1  2  3  4  5 ...  [Volgende >>]  Artikel 1 - 20 (van 128 artikelen)


Pagina(s) gevonden:  1  2  3  4  5 ...  [Volgende >>]  Artikel 1 - 20 (van 128 artikelen)
Categorieën
Losse thee
Thee bewaren
Thee zetten
Thee serveren
Thee warmhouden
Thee zoeten
Lekkers bij de thee
Lekkers bij de thee DHZ
Spellen bij de thee
Boeken over thee
ansichTkaarten
Thee aan de muur
Valentijn

Ga naar ...

ouTleT-aanbiedingen
Wat is er nieuw?
Fabrikanten
0 items
Copyright © 2023 De Theefabriek