Gele thee

Voor de productie van gele thee worden de theeblaadjes net als bij groene thee na het plukken snel verhit in wokvormige pannen. Door de thee na dit proces niet direct goed uit te spreiden en snel te laten afkoelen, maar 6-8 uren te laten “zweten”, verkleuren de blaadjes tijdens een beperkte fermentatie van groen naar geel. Hierna worden de blaadjes eventueel nog gerold en uiteindelijk gedroogd.
Pagina(s) gevonden:  1  Artikel 1 - 2 (van 2 artikelen)

Huang Ya (gl) Huang Ya (gl)
Prachtige, zeer grote topblaadjes uit de Simao Yunnan regio. Licht wok-geroosterd, met een... lees meer
v.a. €3,05 Artikel in winkelwagen 
Kekecha (gl) Kekecha (gl)
Kekecha is indrukwekkend groot en heeft grillig blad met veel grijsbehaarde, jonge topblaa... lees meer
v.a. €3,55 Artikel in winkelwagen 

Pagina(s) gevonden:  1  Artikel 1 - 2 (van 2 artikelen)
Productfilters
Soort 
Oorsprong 
Karakter 
Kracht 
Overig 
Categorieën
Losse thee
  op soort
    Witte thee
    Gele thee
    Groene thee
    Oolong thee
    Zwarte thee
    Pu Erh thee
    Bloeiende thee
    Rooibos
    Kruiden
    Chai
    Specerijen
    Vruchten
  op oorsprong
  op theema
Thee bewaren
Thee zetten
Thee serveren
Thee warmhouden
Thee zoeten
Lekkers bij de thee
Lekkers bij de thee DHZ
Spellen bij de thee
Boeken over thee
ansichTkaarten
Valentijn

Ga naar ...

ouTleT-aanbiedingen
Wat is er nieuw?
Fabrikanten
0 items
Best verkopende artikelen
Copyright © 2024 De Theefabriek