v.a. €9,10

Matcha - China (g/bio)
[P115]

Matcha... het groene goud, echte slow tea.

De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan.

Deze Matcha komt uit de Chinese provincie Zhejiang. De theeblaadjes zijn in het voorjaar langzaam in de schaduw gegroeid en krijgen hierdoor een natuurlijke zoetigheid. Na het plukken worden de blaadjes verflensd, waardoor ze ongeveer 30% aan vochtigheid verliezen. De blaadjes worden 2 minuten stoombehandeld om de oxidatie te stoppen en vervolgens gemalen waarbij de temperatuur van de maalstenen op 0 °C wordt gehouden.

Bereidingstips:
  • Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
  • Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
  • Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.
Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, ... zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!

Ingrediënten: groene thee*

   

* biologische productiemethode
   NL-BIO-01 Skal 13351

We verkopen de Matcha in twee verpakkingseenheden: per 50g in een mooi stevig blikje met dubbele deksel en per 250g in hersluitbare stazak.

Beschikbare opties:

Verpakkingseenheid:
50g in een blikje €9,10
250g in een hersluitbare navulverpakking €30,45

Kiezen of ...

Delen via E-Mail  Delen op Facebook  Delen op Twitter    
  • Beoordelingen

Categorieën
Losse thee
Thee bewaren
Thee zetten
Thee serveren
Thee warmhouden
Thee zoeten
Lekkers bij de thee
Lekkers bij de thee DHZ
  Kookboeken
  Poffertpannen
Spellen bij de thee
Boeken over thee
ansichTkaarten
Valentijn

Ga naar ...

ouTleT-aanbiedingen
Wat is er nieuw?
Fabrikanten
0 items
Copyright © 2024 De Theefabriek