Eerste Vorige Artikel 3 van 4
Categorie Japan
Volgende Laatste

v.a. .....

Matcha - Japan (g/bio)
[G141]

Matcha... het groene goud, echte slow tea.

De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan.

Deze Matcha komt uit de Japanse gemeente Kirishima in de prefectuur Kagoshima. De gemiddelde temperatuur in deze regio is 18,8 graden met gemiddeld 2.265 mm regen per jaar.

De gebruikte thee-cultivar is Okumidori: minder adstringentie, meer umami en een groenere kleur. De theeblaadjes zijn in het voorjaar van 2019 4 weken langzaam in de schaduw gegroeid. De oogst was in mei 2019.

Bereidingstips:
  • Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
  • Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
  • Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.
Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, ... zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!

Ingrediënten: groene thee*

   

* biologische productiemethode
   NL-BIO-01 Skal 13351

Adviesverkoopprijs per consumentenverpakking van 30 g (stazakje): € 9,60
Adviesverkoopprijs per consumentenverpakking van 50 g (rond blikje met binnendeksel): € 16,75

Specifications

  • Soort: Groene thee
  • Oorsprong: Japan
  • Karakter: Puur
  • Overig: Biologisch

Beschikbare opties:

Verpakkingseenheid:
8g monster .....
6x30g .....
6x50g .....
0,6kg ..... ( ...../kg)

Kiezen of ...

Delen via E-Mail  Delen op Facebook  Delen op Twitter    
  • Beoordelingen

Categorieën
Thee
  op soort
  op oorsprong
    China
    India
    Indonesië
    Japan
    Korea
    Sri Lanka
    Taiwan
    Turkije
    Vietnam
    Melanges
    theePlus
    theePlus2
  op theema
Thee bewaren
Thee zetten
Thee serveren
Kandij en suiker
Thee verpakken

Ga naar ...

ouTleT-aanbiedingen
Wat is er nieuw?
0 items
Copyright © 2020 De Theefabriek