v.a. € .....
Matcha - China (g/bio)
[G115]
Matcha... het groene goud, echte slow tea.
De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan. Deze Matcha komt uit de Chinese provincie Zhejiang. De theeblaadjes zijn in het voorjaar langzaam in de schaduw gegroeid en krijgen hierdoor een natuurlijke zoetigheid. Na het plukken worden de blaadjes verflensd, waardoor ze ongeveer 30% aan vochtigheid verliezen. De blaadjes worden 2 minuten stoombehandeld om de oxidatie te stoppen en vervolgens gemalen waarbij de temperatuur van de maalstenen op 0 °C wordt gehouden.
Bij binnenkomst wordt de Matcha door ons gelijk omgepakt per 600g in een hersluitbare stazak met gripsluiting en geseald. Dit om de kwetsbare groene theepoeder zoveel mogelijk te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Om die reden is de Matcha ook maar in één grootverpakkingseenheid verkrijgbaar. Heeft u meer nodig, dan bestelt u gewoon meerdere zakken van 600g.
We hebben ook hele lieve kleine stazakjes in ons assortiment, waar u de Matcha per 30g in kunt verpakken. Zie hieronder.
Bereidingstips:
- Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
- Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
- Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.
Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, ... zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!
Ingrediënten: groene thee*

* biologische productiemethode
NL-BIO-01 Skal 13351
Adviesverkoopprijs per consumentenverpakking van 30 g: € 7,55
Adviesverkoopprijs per consumentenverpakking van 50 g: € 13,60
Specifications |
- Soort: Groene thee
- Oorsprong: China
- Karakter: Puur
- Overig: Biologisch
Beschikbare opties:
Verpakkingseenheid:
Kiezen of ...
|
|